Un scriitor mai bun

Nu e întotdeauna ușor să exprimi în cuvinte ceea ce vrei să transmiți… și de multe ori e mult mai greu să ai parte de inspirația necesară pentru a contura un anumit proiect ce trebuie pus în scris. Și fie că e vorba de o simplă lucrare pe care trebuie să o scrii pe marginea unui subiect sau de o carte întreagă, cauzele externe sau lipsa de experiență te pot aduce în postura în care te vezi blocat cu un text pe care încă nu l-ai început încă, dar pe care trebuie neapărat să-l finalizezi.

Și pentru că blocaje de genul au întâmpinat toți cei care s-au văzut puși în postura de a exprima ceva serios în scris, în timp au apărut și câteva soluții la îndemână, menită să te scoată din impas și să-ți sporească eficiența.

De pildă, Universitatea Stanford a identificat principalele probleme ce pot afecta productivitatea unui scriitor și a oferit o serie de soluții simple. De asemenea, există un articol, ce îmi place în mod particular și care te învață, într-un ritm foarte motivant, cum să scrii o carte. Și dacă toate astea nu sunt îndeajuns, cărțile ce sunt recomandate aici te vor scoate din orice blocaj literar. Spor la scris!