Modalitati de depasire a depresiei post-natale – Partea I

Modalitati de depasire a depresiei post-natale – Partea I

Pe măsură ce cunoașterea PPD crește, tot mai mulți medici devin conștienți de indicatori și factori de risc. Acest lucru înseamnă că furnizorii de servicii medicale caută semne încă din prima vizită de îngrijire prenatală. Dacă sunteți în pericol, informarea furnizorului dvs. la începutul sarcinii înseamnă că vi se va acorda asistență și îngrijire suplimentară pe tot parcursul procesului. Cel mai bine este să căutați un tratament cât mai curând posibil.

Dacă este detectată cu întârziere sau nu, condiția se poate agrava. Experții au constatat, de asemenea, că copiii pot fi afectați de PPD netratat de părinți. Acești copii pot fi mai predispuși la tulburări de somn, la dezvoltarea cognitivă afectată, la nesiguranță și la tantrami frecvente de temperament.

Terapia

Aceasta este prima linie de apărare împotriva depresiei post-natale și va fi frecvent prescris alături de medicamente. Aproximativ 90% din cazurile de depresie post natală la femei sunt tratate cu o combinație a celor două tratamente.

Nu trebuie să faceți nimic special pentru a vă pregăti. Consilierul dvs. va pune întrebări despre viața dvs. și este important să răspundeți sincer. Nu veți fi judecați pentru ceea ce spuneți și orice veți vorbi despre voi va fi doar între voi doi. Consilierul dvs. vă va învăța cum să vă uitați la unele lucruri în mod diferit și cum să schimbați anumite obiceiuri pentru a vă ajuta să vă simțiți mai bine.

Terapia este pers onalizate pentru toata lumea, dar femeile in consiliere pentru depresie postpartum discuta adesea subiecte inclusiv; care vă simțiți, comportamentul, acțiunile și viața voastră. (Dacă aveți nevoie de asistență imediată, vă rugăm să sunați la linia de acces și de criză din San Diego la (888) 724-7240. Apelul gratuit este disponibil 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână.)

Medicatie

Au existat câteva studii privind medicamentele pentru tratarea PPD, cu toate acestea dimensiunile eșantionului au fost mici, astfel, dovezile sunt în general slabe. Unele dovezi sugerează că mamele cu PPD vor răspunde în mod similar persoanelor cu tulburare depresivă majoră. Există dovezi care sugerează că inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei (SSRI) sunt un tratament eficient pentru PPD.

Cu toate acestea, un studiu recent a constatat că adăugarea de sertralină, un SSRI, la psihoterapie nu pare să ofere nici un beneficiu suplimentar. Prin urmare, nu este complet clar care antidepresive sunt cele mai eficiente pentru tratamentul PPD.

În prezent nu există antidepresive aprobate de FDA pentru a fi utilizate în timpul alăptării. Majoritatea antidepresivelor se excretă în laptele matern. Cu toate acestea, există studii limitate care arată efectele și siguranța acestor antidepresive asupra sugarilor alăptați.

Comunicarea cu partenerul

Nu vă învinuiți pe dvs. înșivă, pe partenerul dvs., pe apropiați sau pe rude apropiate. Viața este greu în acest moment, iar oboseala și iritabilitatea pot duce la certuri. „A merge la partenerul dvs. poate slăbi relația dvs. atunci când trebuie să fie cea mai puternică. Poate fi o ușurare uriașă pentru a vorbi cu cineva înțelegător.

Dacă vă petreceți timpul cu partenerul dvs. făcând activități pe care le bucurați, ca și cum ați merge la plimbare, puteți ajuta cu adevărat. Această schimbare a stării, de la locația în mișcare, poate ridica în mod semnificativ starea de spirit, oferind în același timp un „teren neutru” în care să se deschidă comunicarea. Fii cinstit cu partenerul tău și arată modalități prin care te pot ajuta cel mai bine în acest moment, chiar dacă e vorba doar de vorbă sau de a lăsa să ai timp să faci duș.